dinsdag 19 november 2013

Personal #1 - Gezellig bijpraten en presentatietips!


Hoi allemaal!
Het werd weer eens tijd om jullie bij te praten over hoe stom school en hoe leuk slapen is, dus daarom een keer een gezellig praatje. Ik ga het waarschijnlijk vaker doen, vandaar #1.Drukdrukdrukdrukdruk 
Het was druk! Echt ongelofelijk. De eerste drie jaar van het vwo heb ik het wel heel erg makkelijk gehad. Maar dat besef je pas als het anders wordt, helaas. Het is gewoon veel. Bijna elke dag van 07.00 tot 17.00 naar school, huiswerk, pianoles, een blog bijhouden, boekverslagen en werkstukken maken en dan als het meezit nog een uur of zes slapen. Helpie! Gelukkig is het na een toetsweek een week of 2/3 wat rustiger, dus heb ik even tijd om fijn te bloggen en op adem te komen. De eerste periode is afgelopen en met 43 cijfers op mijn rapport (ja ik was zo zielig om alles te gaan tellen), vind ik dat ik deze eerste toetsen-tornado mooi overleefd heb.


De leukere dingen 
Heel veel feestjes! Opeens geven vriendinnen allemaal een verjaardagsfeest en dat vind ik echt heel gezellig. Het is altijd leuk om de stad in te gaan en kleine cadeautjes te kopen en mooi in te pakken. De komende weken genoeg gezelligheid! Ook komt sinterklaas er alweer aan. Lekker de meest ranzige surprises ooit maken met ontbijtkoek, stroop en havermout. Grijns. Verder ga ik vrijdag naar de universiteit in Utrecht, een bachelor open dag. Heel veel zin in, ben vooral benieuwd of ik de goede stadsbussen kan vinden om op tijd op verschillende locaties aan te komen, maar waarschijnlijk spreekt dat allemaal voor zich.


Presentatie
Morgen is het helaas de bedoeling dat ik een presentatie bij economie ga houden. Ik heb een groot stuk over de ABN opgezocht en uitgewerkt, nu hopen dat mijn leraar het ook gaat waarderen. Waar moet je op letten als je een presentie houdt? 5 tips!

  1. Zorg dat je goed voorbereid bent en goed weet wat je wilt zeggen. Dingen op het laatste moment veranderen heeft meestal geen voordelen voor je presentatie; 
  2. Ga stevig en rechtop staan, haal diep adem en begin rustig met praten; 
  3. Korte stiltes zijn niet erg, jij komt even op adem en je luisteraars laten bezinken wat ze allemaal te horen hebben gekregen. 
  4. Lees niet voor. Als je bang bent om dingen te vergeten, kun je op een papier steekwoorden zetten. 
  5. Als ik presenteer zijn mijn armen altijd het rampenplan, maar het beste is om ze losjes langs je lichaam te laten hangen. Je komt helemaal niet vreemd over, dat voelt alleen zo! 

Liefs, Carina 2 opmerkingen:

  1. Handige presentatietips! Ik ben echt een ramp als het gaat om presentatie's. Succes met school!

    BeantwoordenVerwijderen